Tag Archive: Англиски јазик

Nov 06

Важноста на англискиот јазик во модерниот бизнис свет

abc

Според пресметките на Британскиот Совет, англискиот јазик е третиот најзборуван јазик во светот. Со околу 2 милиони лица кои можат да го збооруваат овој јазик, англискиот станал меѓународен јазик за бизнис комуникација, особено во одредени индустрии како патување, хотелиерство, трговија, инженерство, здравство и финансии. Историјата на англискиот како бизнис јазик Англискиот јазик станал популарен во …

Continue reading »

WordPress SEO