Tag Archive: Бизнис

Oct 04

Зошто врвните се врвни?

врвни

Што го прави еден Надал толку успешен спортист? Што го прави Ворен Бафет да биде светски најпознат(и најбогат) инвеститор? Сите ќе речеме дека тие поседуваат природен талент токму за она што го прават. Како што Бафет има изјавено неодамна, тој бил “со вродена способност да го алоцира капиталот”. Еден во милион. Или ја имаш таа …

Continue reading »

Sep 01

Зошто нема лаборатории на факултетите за бизнис?

бизнис

Кога Николај Ворен бил докторант на Универзитетот во Оксфорд, живеел во студентски град заедно со други студенти од различни области, меѓу кои и од природните науки. Една вечер, после вечерата еден студент по хемија напоменал дека ќе тркне до лабораторијата за да тестира хипотеза на која штотуку се сетил. Оние кои студирале менаџмент воопшто немале …

Continue reading »

WordPress SEO