Tag Archive: Образование

Oct 28

Како да задржите 90% oд наученото

90

Замислете дека имате една кофа со вода. Секојпат кога ќе се обидете да ја наполните кофата, 90% oд водата веднаш би истекла надвор од кофата. Од секое дополнување, во кофата ќе ви останува едвај 10%. Колку пати ќе се обидувате да ја наполните кофата до горе? Одговорот е едноставен: само еднаш. Првиот пат кога ќе …

Continue reading »

WordPress SEO