Tag Archive: Претприемач

Sep 13

Претприемач без стратешки план е обичен сонувач

Претприемач

Одлуката да станете претприемач е животен потег и би требало да биде само еден дел од долгорочен стратешки план. На овој чекор не би требало да се одлучите само поради тоа што сте лути на Вашиот шеф, затоа што сакате да бидете богати или пак затоа што некој друг мисли дека тоа е добра идеја. …

Continue reading »

Aug 28

Да ги одгледуваме децата да бидат претприемачи

Здодевно му е во училиште, бега од часовите, не се согласува со другарчињата: Ова дете може да биде претприемач, вели Камерон Херолд. На конференцијата TEDxEdmonton, тој зборува за родителство и образование кое им помага на идните претприемачи да процветаат – како деца и како возрасни. Преземено од: www.ted.com

Aug 26

Како промените влијаат на претприемачите

Др. Фил Харис, основачот на блогот AGP Academy, дава свое видување за тоа како промените во општеството влијаат на претприемачите. Претприемачите денес успеваат некако да опстојат во суровата глобална економија поради тоа што големите компании се под постојано политичко влијание. Со цел да се заштитат од конкуренцијата, компаниите во спрега со државата формираат монополи и …

Continue reading »

WordPress SEO